Sorry, but the princess is in another castle

0kommentarer

Ny dag, nya favoriter.

Som jag nämnde igår är dagens spel inte gratis, men låt det inte avskräcka er då de är båda helt fantastiska spel och väldigt billiga.

Braid




Braid är utvecklat av Jonathan Blow.
Du spelar som Tim, en man på jakt efter sin prinsessa.
Det första man slås utav när man ser bilder på spelet är den vackra grafiken. Det ser ut som om man spelar ett spel inne i en tavla. Men det som verkligen får Braid att sticka ut är dess gameplay. Vid en första anblick ser det ut som ett typiskt plattformsspel där du skall ta dig från punkt A till B. Men Tim har möjligheten att manipulera tiden!
Spelet består utav ett få antal världar men varje värld har sitt eget tema och sätt tiden påverkas på.
Man samlar pusselbitar för att till slut bilda en tavla i slutet av varje värld och det är här pusselelementen kommer in.
Genom att manipulera tiden och anpassa sig efter varje världs regler skall man samla ihop alla bitar som visar sig vara enklare sagt än gjort.
Spelet finns än så länge endast till Xbox Live Arcade men skall släppas till PC den 10 april.
Priset för det på XLA är 1200 MS Points vilket blir 135 kronor.
PC-versionen har nyligen fått en prissänkning och det nuvarande priset är 15 USD, ca 125 kronor.
Har ni en Xbox 360, gå in på Games Marketplace och köp nu! Annars så förbokar ni spelet på ett utav dessa ställena: Steam, Greenhouse, Impulse och GamersGate.

Format: Xbox 360, PC

Hemsida: http://braid-game.com/

World of Goo



World of Goo är utvecklat utav 2D Boy och är baserat på ett utav Kyle Gablers tidigare projekt, Tower of Goo.
Det är ett fysikbaserat pusselspel där du skall länka samman bollar av gegga så att de når fram till en dammsugarliknande apparat som samlar in geggabollarna som ej använts.
När du påbörjar en nivå har du ett antal bollar till användning och även ett krav på hur många utav dessa som skall nå "dammsugaren". Problemet är att när du väl länkar samman dem så förblir bollarna en länk, så det gäller att bygga ett torn eller en bro med så få geggabollar som möjligt.
Längre in i spelet stöter du på bollar med andra egenskaper, tex de gröna som kan länkas samman och av i all oändlighet eller de röda ballong-geggabollarna som kan fungera som stöd när bron börjar bli för tung.
Spelet har en skön och egen grafisk stil som är tydlig, vilket är mycket viktigt i denna typen av spel.
Spelet har över 40 nivåer som garanterat håller dig sysselsatt då nivåerna är mycket bra designade och kan kräva en hel del försök tills man kommer på hur man skall göra.
Spelet finns till PC, MAC och Wii. Priset på alla versionerna ligger runt 150-170 kr (1500 Wii Points).
Den största skillnaden är att Wii har co-op med "pick up n' play" vilket innebär att vem som helst kan ta en Wiimote och börja spela med dig. PC/MAC versionen saknar dock detta och har istället online leaderboards. I övrigt är det exakt samma spel.

Format: PC, MAC, Wii

PC och MAC

Wii: Gå in på WiiWare i din Wii, priset är 1500 Wii Points.

Hemsida: http://2dboy.com


Nu börjar det närma sig sitt slut och därför kommer jag öka takten de två sista dagarna genom att länka till ett större antal spel.

Kommentera

Publiceras ej