Njuter ni också ute i värmen? Jag hoppas det för erat eget bästa!;)

Idag släpptes en ny trailer till det kommande peka och klicka äventyret The Whispered World.
Den större delen utav spelet är handritad och det ser oerhört vackert och mysigt ut!
Trailern är på tyska eftersom spelet först kommer släppas i Tyskland senare under året och därefter får det en worldwide release på engelska. Det är även under utveckling till Nintendo DS, fett!

Ralf och Ingo är redan nu mina favoriter! <3
Jag hoppas ni alla har haft en trevlig midsommarhelg. Det har jag haft i alla fall och nu sitter man här och är helt slut i kroppen efter att ha spelat In The Groove i Liseberg. Jävligt gött dock! :D
Natten till fredagen hittade jag ett mysigt flashspel i samma mysiga anda som Little Wheel, check it out!

Use Boxmen
Ett mysigt pusselspel gjort utav Greg Sergeant.
Det handlar om en blå "lådgubbe" som skall samla ihop lådor. Till sin hjälp har han gula efterblivna lådgubbar som inte är rädda för något alls.
Spelet har en underbar design och musiken är mysig och glad. Själva gameplayet är genomtänkt och kan bli väldigt klurigt på sina håll, som tur är finns det en videowalkthrough om man klickar på frågetecknet. Hur många banor kan ni klara innan ni behöver fuska?
Men nog med babbel, klicka direkt på länken och njut! Man blir så varm i kroppen utav detta underbara lilla spel!

Hemsida: http://www.greg-anims.com/useboxmen.html
TriggerNi kan nästan gissa vem spelet är gjort utav på bilden. Men ja, det är Stephen Lavelle som har gjort detta oerhört svåra shoot em up. Jag vet inte om detta är hans första shmup men det är väldigt ovanligt att Stephen gör denna typen av spel.
Han har lyckats väldigt bra med det dock, det finns inget annat ute som påminner om detta.
Det handlar om en prinsessa som har ett rymdskepp, hon har en oerhörd lust för män med mycket makt, en lust att förföra dem för att sedan krossa dem.
Vad detta har för koppling till spelet har jag ej fått reda på ännu, jag hoppas att det dyker upp i slutet eftersom man blir inte ett dugg klokare efter varje bana man spelar igenom.
Om vi går mot gameplayet som jag sa är både originellt och fruktansvärt svårt, så där svårt att man vill slita sönder tangentbordet. Målet är att alla fiender på skärmen skall förstöras, missar du en endaste fiende så är det game over.
Men du skjuter inte på fienderna som i ett traditionellt shmup. Här har du en stråle som markerar fienderna när den nuddar dem. När du väl släpper knappen så avfyrar du dina skott på de fienderna du låst på.
Detta systemet bidrar en hel del till svårighetsgraden och det tar ett bra tag att bemästra, de tre första banorna känns som omöjliga att ta sig förbi. Men ge inte upp, när ni väl får grepp om det så kommer det gå bättre.
Det som driver en framåt i spelet är främst den underbara känslan när man klarar av en bana och även den mystiska storyn. Får man reda på något när man är klar?
Jag har lyckats ta mig till nivå 9 och det verkar finnas minst lika många banor kvar. Hur långt kan ni ta er?

Format: PC, MAC

PC
MAC

Hemsida: http://www.increpare.com/
Little WheelLittle Wheel är ett kort och enkelt peka och klicka spel gjort utav OneClickDog Games.
För 10 000 år sedan råkade en städrobot dra ut kontakten till den stora generatorn som är källan till att liv i en stad bosatt utav endast robotar. Du är en robot som väcks till liv utav en blixt och får i uppgift att starta generatorn för att få tillbaks allt liv i staden.
Den grafiska stilen är underbar, alla objekt är svarta och det skapar en stark och vacker kontrast mot den dystra bakgrunden samtidigt som en härlig jazzslinga spelas som passar perfekt till spelets design.
Spelet i sig är inte särskillt svårt då du hela tiden får se vart du kan trycka, det gäller bara att veta i vilken ordning man skall trycka på allt.
Trots dess enkla gameplay och den korta speltiden på knappa 5 min är det ett fantastiskt litet verk med en mysig historia och en underbar presentation.
Klicka på länken och njut. :)

Little Wheel
ACE Team har blivit intervjuade utav Eurogamer och det hintas om att Zeno Clash skall komma till Xbox Live Arcade.

"We've been having conversations about a possible XBLA version of the game and we're currently talking with a publisher, but we still haven't closed that yet. But it's something we'd really like to do,"

"Usually when you port there is a lot of interest in adding new features and content so the console port is interesting and people who have the PC version will say, 'Oh cool, the console version has these features added.'

"I can't tell you what it would be right now, but yes, we are looking at adding a little bit of extra content,"

Vi får hålla tummarna för att de hittar någon utgivare!
The PretenderGjort utav Tristan Clark och Tim Knauf.
The Pretender är ett plattformsspel med pusselinslag. Du spelar som trollkaren Laurence som råkat öpnna en port in i hans trolleribok. Du upptäcker att en del utav Laurence publik har hamnat här inne och de verkar vara spöken i denna världen.
Laurence får tillgång till två förmågor när han promenerar över ett visst block. Han kan antingen bli gjord av sten och slå sönder objekt eller så blir han genomskinlig, lätt och kan även kasta en vindpust.
Spelet håller ett lugnt tempo och svårighetsgraden trappas upp sakta men säkert, jag har dock inte kommit till någon bana än där jag fått försöka mer än två gånger, jag har förvisso endast spelat igenom Beginner och Easy-banorna.
Grafiken är lite otydlig om man spelar det i fönsterformat, jag rekommenderar er att spela i Fullscreen. Allt blir mycket tydligare och man slipper kisa för att kunna urskilja text.
Det är ett webbaserat spel, så länge ni har Flashplayer installerat så är det bara att tuta och köra!

Hemsida: http://www.2beegames.com/game/the-pretender-part-one
Nu är E3 yran nästan över och mitt bland alla stortitlar hittar jag juni månads första release!

This is the way
Ett kort plattformsspel skapat utav Niall Moody.
Han har hämtat inspiration ifrån Hans Richter och Joy Division och det märks tydligt i gameplayet.
Plattformarna ändrar storlek och rör på sig, och stämmningen är mörk och förvirrande.
Det är många som har problem att ta sig genom dörrarna i spelet men Niall säger att det är en del utav pussellösningen. Så ge inte upp, ni kommer på det ganska fort.

Format: PC, MAC, Linux

PC
MAC
Linux

Hemsida: http://www.niallmoody.com/
Nicalis har lagt upp en fin liten trailer till deras kommande spel Night Game.
Den finns att se på deras blogg eftersom jag saknar skillz att embedda videon i min blogg. :P
Här kommer topplistan för maj med ett lite annorlunda upplägg.
Det släpptes inte mer än 4 intressanta spel i maj och vanligtvis gör jag en lista där jag visar alla spel som släppts och därefter en topplista. Därför integrerar jag båda listorna i topplistan. Självklart gör jag så här endast när det är 5 eller färre releaser, en ändring dock som jag gör idag och som skall hänga med varje månad är att jag länkar varje release till sitt blogginlägg.
Då så, här kommer listan!

Topp 4: April

1. Paper Moon
2. Almudy Park
3. Ivory Springs
4. Striptease


Tittar ni förresten på E3? Om knappt en timme är det dags för Nintendos presskonferens! Pepp!
Nu är vi inne på juni månad. Det innebär en kort sammanfattning utav maj månads releaser. Men inte just nu, nu är jag för trött. Senare under dagen skall jag ha fixat en lista då det ej var så många intressanta releaser i maj.
Varför jag ej gjorde en lista igår beror på att det är E3 nu och Microsoft hade sin presskonferens igår.
Den var riktigt saftig och det blir svårt för Nintendo och Sony att toppa Microsoft! Vill ni se dem live så ta en titt hos www.gamespot.com kl 18:00 imorgon då Nintendo är först ut, en halvtimme efter att Nintendo är klara så är det dags för Sony.