The Journey Down: Over the EdgeJag, som ni säkert har märkt, älskar peka och klicka äventyr och Adventure Game Studio är typ det bästa som finns.
Och här kommer Skygoblin med ett spel som är det bästa AGS spelet hittills.
Det har vart i utveckling i över fem år och den första episoden släpptes för några veckor sedan.
Interfacet är nästan detsamma som i Monkey Island, skillnaden är den att verben saknas.
Du spelar som Bwana, en ung man som med sin bästa kompis Kito har en bensinstation vid Kingsport hamnen. Dock går det något trögt för dem och de har fått världens elräkning. Men en kväll kommer det en mystisk kvinna som kan lösa deras ekonomiska problem.
Jag vet inte riktigt vad jag skall säga mer än att allt håller en enormt hög klass, karaktärer, atmosfär, grafik, story osv. Det enda jag har att gnälla på är att den andra episoden kommer sommaren 2011.
Så ladda ned och spela årets finaste spel!

The Journey Down: Over the Edge

Kristofer Simicic

Som vi alla vet finns det en mängd olika saker på internet. Några är där för nöjes skull och andra där för att stödja våra vardagliga liv. Det finns normala saker och helt galna saker. Idag tänkte jag tipsa om en spelserie som tillhör kategorierna galenskap och nöje.

 SHIFT
I detta spel är du ett försöksobjekt som ska ta dig igenom en värld genom att skifta tyngdlagen. Banorna är uppbyggda som små labyrinter där du ska skifta dig fram för att ta nyklar som låser upp hinder så att du kan skifta dig vidare. Skift skift skift...

SHIFT 2
Uppföljaren tar vid där första spelet slutar och introducerar nu även skiftknappar som ändrar gravitationen åt alla möjliga och omöjliga håll.

SHIFT 3
I trean introduceras världskartan och man ska nu passera rum flera gånger genom att låsa upp hinder i andra rum. Det blir alltså en helt del rännande fram och tillbaka, men grunderna från föregångarna är de samma.

SHIFT 4
Nu är vi framme vid sista delen av SHIFT-serien. Här ska du leta reda på två andra testobjekt och sedan styra alla tre så att du kan trycka ner knappar och liknnade för ta dig vidare igenom världen. Även här dyker världskartan upp igen och det finns många banor att spela igenom.

AltSHiFT

Det finns ett sista spel som är baserat på de fyra första spelen. Världskartan är borta och det är mer rakt på som gäller nu, men det är inte mycket lättare pusslande för det. Nu introduceras skiftkuber som man kan knuffa och dra runt och som om inte det vore nog så förlänger de även de svarta eller vita områdena av banorna. Tråkigt nog har skaparna valt att låsa vissa delar av spelet så att man måste bli medlem i något som kallas I ❤ MOCHI för att spela de delarna.

 

Martin Ternander

Coma

Genre: Plattform/Pussel

Om du har spelat Knytt eller Knytt Stories och gillar dessa spel är detta absolut något för dig. I detta spel följer man en liten figur i hans färd att hitta sin syster som påstås vara inlåst i faderns källare. Detta är ett otroligt vackert flashspel med grafik som påminner om Knytt, men tar det ett steg längre. Du styr genom att använda piltangenterna och tar dig på så sätt igenom banorna som innehåller några enkla pusselmoment. Är du redo att ta reda på vad som egentligen har hänt med systern?

 

Martin Ternander