World of Goo kampanjen förlängs

3kommentarer

Jag skrev förra veckan att World of Goo firar sin födelsedag med att man får köpa spelet för vilket pris man vill.
Detta är en experimentell marknadsstartegi från 2D Boy och resultaten finns att läsa om på deras blogg.
De vill testa detta systemet i några dagar till, vilket innebär att ni fortfarande har möjligheten att bestämma priset fram till den 25 oktober.
Do it, now! Men snälla, var inte ett snålt arsle som betalar 1 cent. Då kan ni lika gärna tanka spelet från annat håll då 2D Boy aldrig får den centen iom. Paypals avgifter.

3 kommentarer

Erik

21 Oct 2009 14:21

Problemet med ett sådant system är att man gärna vill betala vad det är värt. Men hur vet man vad det är värt om man inte fått testa det innan. Fast det kanske finns ett demo i och för sig?Ett bra spel hur som, men vi har det redan till Wii. Men någon hundring är det lätt värt!

siken

21 Oct 2009 15:00

Om man kollar den preliminära statistiken så är det faktiskt inte det som påverkat köparnas pris. Nästan 23% går ut efter hur mycket de har råd till, knappt 6% menade på att spelet är värt priset de betalat.Det jag ville få fram är att man lika gärna kan tanka spelet olagligt än att gå och betala 1 cent. Paypal tar 30% i debiteringsavgift och 1 cent är den lägsta summan så det innebär att PayPal sväljer hela beloppet och det hjälper inte indiecommunityn på något vis alls. 17 000 människor betalade 1 cent och det känns både sorgligt och löjligt.

Hade de istället betalat 1 dollar hade 30 cent gått till PayPal och 70 cent till 2D Boy.Yes, det finns ett demo och ja, det är ett riktigt mysigt spel. :)

siken

21 Oct 2009 15:04

Oj nu lät det dumt med statistiken, det skall givetvis vara att 23% av köparna gick efter hur mycket de hade råd att betala och 6% gick efter vad de ansåg att spelet var värt.

Kommentera

Publiceras ej