Jag skrev förra veckan att World of Goo firar sin födelsedag med att man får köpa spelet för vilket pris man vill.
Detta är en experimentell marknadsstartegi från 2D Boy och resultaten finns att läsa om på deras blogg.
De vill testa detta systemet i några dagar till, vilket innebär att ni fortfarande har möjligheten att bestämma priset fram till den 25 oktober.
Do it, now! Men snälla, var inte ett snålt arsle som betalar 1 cent. Då kan ni lika gärna tanka spelet från annat håll då 2D Boy aldrig får den centen iom. Paypals avgifter.
Mamono SlayerGjort utav Skipmore.
Ett kort och mysigt äventyr med härlig 8-bit grafik och musik.
Du är hjälten som skall hitta det legendariska svärdet som skyddar mot allt ont.
Kontrollen är enkel, man går med piltangenterna, attackerar genom att nudda fienderna med sitt svärd och man använder sakerna man hittar med mellanslag.

Mamono Slayer
Miami SharkGjort utav Mausland Entertainment.
Det här är nog det mest adrenalinpumpade spelet jag någonsin spelat!
Du är en haj som gör det en haj är bäst på. Att döda allt och alla!
Simma genom vattnet i hög hastighet, ät delfiner och människor! Dyk ned och bygg upp fart, hoppa och dra ned en Boeing 747 från himlen!
Spela NU!

Miami Shark
Cave ChaosEtt plattformsspel utav Nitrome.
Cave Chaos går ut på att du som en liten, gullig och fluffig varelse skall ta dig från ena sidan till den andra i grottan.
Problemet är att vägen faller i bitar bakom dig och det dyker hela tiden upp hinder.
Perfekt att spela när man vill fördriva lite tid, om inte annat bara för att få se den vackra grafiken och höra den coola musiken.

Cave Chaos
MachinariumGjort utav Amanita Design.
Jag har ej kunnat prova fullversionen då Direct2Drive ej skickat ut spelet till oss som boka därifrån.
Men man spelar som en liten robot som av någon anledning hamnat på en soptipp. En bit ifrån soptippen finns en stor stad du skall försöka att ta dig in i. (Jag återkommer med en bättre storysammanfattning när jag fått spela fullversionen.)
Det som gör spelet intressant är att allt är handritat. Omgivningen, karaktärerna, animationerna, allt!
Ni som ej förbokat sen innan tycker jag skall bege er till den officiella hemsidan eller Direct2Drive för att köpa spelet. Det finns till alla stora operativsystem! Priset är 20 dollar.

Format: PC, MAC, LINUX

Hemsida: http://machinarium.com
World of Goo firar sin födelsedag med att man själv får bestämma spelets pris!
Ni som ej spelat det tidigare har världens möjlighet nu. Ta en titt hos 2Dboy.com och donera en slant för att kunna få spela detta mysiga spel. (Som ni säkert förstår är deras server överbelastad pga. erbjudandet, så ha tålamod.)
Erbjudandet gäller till 19 okt och det gäller alla versioner utom Wii.

RunMan: Race Around the WorldGjort utav Tom Sennett och Matt Thorson.
Vissa utav er kanske kommer ihåg ett äldre litet spel som hette RunMan där man var en gul filur som sprang och sprang och flög i all evighet tills man krockade med ett objekt.
Nu har Tom och Matt tagit detta konceptet och gjort ett komplett plattformspel utav det. Och de har gjort det oerhört bra!
Detta är helt enkelt större, snyggare och bättre på alla sätt och vis. Kontrollen är tight och bandesignen är snygg och smart. Det finns över 35 banor att spela och möjligheten att spara sin bästa tid som ett spöke kommer få tävlingsinriktade spelare att sträva efter att få de bästa tiderna.
Och allt detta ackompanjeras utav härlig Blues! Så se till att ladda ned spelet och var lite sjyssta och donera en dollar eller två till herrarna. Det är de värda!

Format: PC

PC

Hemsida: http://whatareyouwait.info/
September månad är över. Tack och lov då det har vart en riktigt tråkig månad när man ser på antalet släpp.
Men nu är vi inne på oktober och denna månaden har tre stora släpp på gång. Två utav dem har redan släppts, inom kort får de var sitt inlägg här i bloggen. Men först, september månads bästa spel!

Topp 5: September

1. Journey to the Center of the Earth
2. Awakener
3. Icycle
4. Time F**k
5. Station 38
En något sen uppdatering. Hittade inte spelet förrän den sista september och hann inte prova det innan månaden var över. Har haft lite att göra under tiden också. Men nu så!
En topplista dyker upp snart, håll ögonen öppna!

Awakener
Ett mycket kort peka och klicka äventyr som är gjort utav Ben Chandler. Vissa kanske tycker detta verkar bekant och det beror på att Ben även gjort Heed som släpptees i juli.
Detta är ett "one room adventure", meningen i sig är självförklarande. Du spelar som pojken Fadi som skall hjälpa sin moster att väcka en okänd man som sover utanför hennes krog. En uppgift som är lättare sagd än gjord.
Spelet har en skön och komisk stil, och för att vara ett enrums äventyr så innehåller spelet ett stort antal intressanta karaktärer med unika personligheter.

Format: PC

PC

Hemsida: http://www.bigbluecup.com/games.php?action=detail&id=1208