Gretel and Hansel Part 2

1kommentarer

Innan jag påbörjar inlägget om Gretel and Hansel 2 vill jag berätta om en kul nyhet. Det är att Quicken har fått en ny skribent, Martin Ternander. Pepp!
Även han kommer skriva om indiespel men främst om de som finns att hitta på Xbox Live Indie Games. Vilket är något som saknats på bloggen, så det är ju perfekt att han är väldigt insatt i den avdelningen.
Under veckan kommer Martins första inlägg att dyka upp så håll ögonen öppna!

Gretel and Hansel Part 2Ett år har gått sedan det underbara Gretel and Hansel dök upp på Newgrounds och nu har makopudding färdigställt uppföljaren.
För er som inte spelat föregångaren är det ett peka & klicka-aktigt flashspel som är väldigt löst baserat på den gamla sagan om Hans och Greta. Det har en väldigt unik stil där allt är målat i vattenfärger och spelets story är mörk, både när det gäller berättandet och dess humor.
Jag rekommenderar att ni spelar igenom det först innan ni spelar del 2 då del 2 börjar där första delen slutade.
Del 2 är precis som sin föregångare fast större och mer genomarbetat. Den mörka humorn och den vackra vattenmålade stilen har inte förändrats men musiken har fått sig ett rejält lyft då makopudding fått hjälp av en herre som heter Jess Cron. I början av spelet när man befinner sig under jord tycker jag är helt fantastisk och Jess lyckas skapa en riktigt obehaglig atmosfär med sin musik.
Spelet är som sagt större och det finns en massa nya hemligheter att upptäcka. Så ta och spela igenom de två första delarna och börja peppa redan nu inför del 3!

Gretel and Hansel Part 2

1 kommentarer

Sebbe

17 Oct 2010 13:02

It's back (bloggen och spelet)!

Hans och Gretel var väldigt fint, så detta borde ju inte göra en besviken ^^

Kommentera

Publiceras ej