Happy Birthday!

3kommentarer

Idag var det ett år sedan bloggen grundades! Hurra!

Och som planerat så skall jag fylla varje dag med indiefavoriter, både mina och era som ni så snällt har skickat in.
Det finns fortfarande möjlighet att skicka in bidrag så fortsätt göra så, det kan aldrig bli för många spel!

Idag så börjar vi med mina favoriter som har släppts sedan bloggen startade.

The PathDetta är inte ett spel för alla eftersom spelet kräver att du bildar dig din egna uppfattning om vad det är som sker runt omkring dig. Det är aldrig jättetydligt om vad det är som har hänt eller vad det är som pågår.
Det kan då leda till att vissa tycker att spelet är det tråkigaste och mest långsamma som finns.
Men förhoppningsvis är ni inte så tråkiga. :D

Detta är ett skräckspel baserat på Rödluvan. Sex systrar bor i den stora staden och en efter en blir de ivägskickade av sin mor för att hjälpa deras sjuka mormor som bor i stugan i skogen.
De blir tillsagda om att de måste följa vägen till stugan och får absolut inte gå in i skogen eftersom det finns farliga vargar där.
Väljer man att lyssna på mamma eller är man en stygg flicka och går in i skogen?
Det intressanta med spelet är att det finns absolut inget grafiskt våld eller blod någonstans. Allt är upp till dig själv hur du tolkar händelserna i skogen och mormors stuga.
Tale of Tales skapar en fruktansvärt bra atmosfär och man vill inget annat än att gå in i skogen och utforska.
Varje flicka har sin egna varg och berättelse, och de är lika obehagliga allihop.
Ett oerhört bra men väldigt annorlunda spel som är unikt i sin genre. Det är definitivt något jag tycker alla skall prova.
Just nu firar Tale of Tales också en födelsedag för The Path och på deras sida kan ni nu köpa spelet för ett reducerat pris. Passa på!

Format: PC, Mac

Hemsida: http://tale-of-tales.com/ThePath/

Little WheelLittle Wheel är ett kort och enkelt peka och klicka spel gjort utav OneClickDog Games.
För 10 000 år sedan råkade en städrobot dra ut kontakten till den stora generatorn som är källan till att liv i en stad bosatt utav endast robotar. Du är en robot som väcks till liv utav en blixt och får i uppgift att starta generatorn för att få tillbaks allt liv i staden.
Den grafiska stilen är underbar, alla objekt är svarta och det skapar en stark och vacker kontrast mot den dystra bakgrunden samtidigt som en härlig jazzslinga spelas som passar perfekt till spelets design.
Spelet i sig är inte särskillt svårt då du hela tiden får se vart du kan trycka, det gäller bara att veta i vilken ordning man skall trycka på allt.
Trots dess enkla gameplay och den korta speltiden på knappa 5 min är det ett fantastiskt litet verk med en mysig historia och en underbar presentation.
Klicka på länken och njut. :)

Spela här: Little Wheel

Defense Grid: The Awakening
Världens bästa tower defense spel.
Hidden Path Entertainment har gjort ett fantastiskt spel i TD genren. Jag tycker att det största problemet med TD spel är att de saknar variation. Det är vad Hidden Path har lyckats med. Det finns runt 10 olika torn att välja mellan och alla har sina för och nackdelar. Vissa fiender kan endast bli besegrade utav ett visst torn, vissa har en högre resistans mot ett och medan andra inte har det.
Banorna är väldigt bra designade och det känns aldrig tråkigt. Storyn är inget att hurra över då jag inte ens minns vad den handlar om, haha!
För er som gillar TD spel är det här det definitiva valet. Det finns både till PC och Xbox Live Arcade.

Format: PC, Xbox 360

Hemsida: http://defensegrid.hiddenpath.com/


Håll utkik imorgon! Då kommer det första insända bidraget!

3 kommentarer

Max THE AWESOME DUDE!!!!!!!!!!!

24 Mar 2010 20:05

GRATTIS FÖ FAN!!!!!!!

batte_ri

25 Mar 2010 19:56

Grattis ^^

Och Path ska jag nog kolla upp minsann!

siken

26 Mar 2010 14:54

Tack så mycket! :Dbatte_ri: Något jag glömde nämna i texten är att The Path har mycket postprocess-filter som slukar prestanda. Ladda ned demot först för att se hur bra det flyter på datorn: http://tale-of-tales.com/ThePath/downloads.html

Kommentera

Publiceras ej