Mina goda kreativa vänner Erik och Steve skall båda två bidra till bloggens födelsedag!
Det tycker jag är jättesnällt utav dem! Som tack tycker jag att ni alla skall ta och besöka deras bloggar.

På Eriks MASSKONSTRUKTION-blogg hittar ni jävligt häftiga tecknade och tryckta verk som Erik gör i skolan eller på sin fritid. Ni hittar även tips om Hardcore-events runt omkring i Sverige. Erik tycker också om film, så jag rekommenderar alla att kolla igenom hans besök på Göteborgs Filmfestival. Varje inlägg i artikelserien är illustrerat av Erik. Det ni!

Steve är lite utav en allt-i-allo person. På hans blogg Did It Myself kan ni hitta allt från teckningar, skisser, flashfilmer, stopmotion och musik som Steve själv har skapat. Väldigt brett, eller hur? Jag tycker ni skall ta en titt på hans flashfilm på Newgrounds.

Jag passar på att påminna er alla om att skicka in era bidrag. Alla bidrag skall tas med och det vore riktigt fett med en stor och välfylld lista på era favoritspel!
Instruktioner finns i detta inlägget.
WhichEtt skräckspel gjort utav Mike Inel.
Detta är bland det mest skrämmande jag någonsin spelat.
Spelet tar inte mer än 10 min att spela igenom, men det är de 10 mest intesiva minuterna du kan tänka dig!
Det spelas ur ett förstapersonsperspektiv och allt är svartvitt. Stämningen är fruktansvärt tät, det enda du hör är ljuden av dina egna fotsteg.
I zip-filen hittar man tre olika versioner av spelet. En för lite äldre datorer, en för datorer med kräm och en där du kan använda dig av röd-blåa 3D-glasögon. Ni som äger ett par 3D-glasögon rekommenderar jag att spela i 3D. Jag själv har ej kunnat prova i 3D, men jag kan tänka mig hur mycket mer inlevelsefullt det skulle bli!

Format: PC

PC

Hemsida: http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=165155&b=5
I onsdags släpptes The Misadventures of P.B Winterbottom till Xbox Live Arcade.
Dess gameplay påminner en hel del om The Company of Myself och Braid men det yttre är något helt annorlunda. Det ser nämligen ut som en stumfilm!
Nu har jag ej haft tid att prova spelet, men om jag förstått det rätt så handlar det om herr Winterbottom som skall samla paj. Tills sin hjälp har han förmågan att göra kopior utav sig själv och med hjälp utav sina kopior så skall han ta de smaskiga pajerna.
Ta en titt på trailern och efter det tycker jag att ni skall tanka demot. Det skall jag göra i alla fall!

Love är ett spel jag länge har haft ögonen på. Det är ett MMO, gjort utav en person vid namn Eskil Steenberg, med en väldigt speciell grafisk stil. Ta en titt på trailern längre ned i inlägget.

Det är ett MMO som sagt där man kan spela 200 personer samtidigt på en server. Man skall sammarbeta och skapa en "koloni" som man sedan skall skydda mot 5 olika datorstyrda stammar som vill anfalla eran koloni.
Man hittar tokens som man använder sig utav för att bygga byggnader, objekt och även för att ändra terrängen i realtid. Ett intressant koncept med en riktigt fin grafisk stil.
Är du sugen? Nu finns nämligen en beta där du betalar 3 Euro för 30 dagar. All info finns att hitta på spelets officiella hemsida.

Ännu ett fantastiskt erbjudande. Flower till Playstation 3 för 25 kr.
Detta är ett utav de vackratse spelen som finns och för er som ej spelat detta och äger en PS3 så är detta ett måste.Erbjudandet gäller fram till torsdagen den 18 februari.
Logga in på PSN via er PS3, gå till Playstation Store och söker efter Flower.
Alla hjärtans dag är precis bakom hörnet och det är ju ett perfekt tillfälle att ge sin älskade 6 st indiespel! Och om det inte är dennes cup of tea så kan du ju fortfarande köpa det till dig själv!
20 dollar för dessa spelen är inte en dålig deal:

And Yet It Moves
Auditorium
Aztaka
Eufloria
Machinarium
Osmos

Bara Machinarium är ju ett spel man lätt ger 20 dollar för, men när det följer med 5 andra spel är ju detta nästan gratis!
Erbjudandet gäller fram till fredagen den 19 februari.

Gå in hit och köp, nu!
Mitten av januari sa jag? Februari menade jag, såklart.
Nu är jag tillbaka efter en massa jobb, jobb, Broken Sword, Mass Effect 2 och lite mer Mass Effect 2.
Detta årets första och andra kvartal är ju helt sinnessjukt om vi pratar kommersiella spel. Storspel efter storspel, hur skall man hinna? Tur att man jobbat åtminstone.
Men det är ju inte detta Quickenbloggen handlar om, det är ju indie vi talar om här!
Vad har siken nu gjort under dessa två månader, kommer det vara värt att följa bloggen?
Jo jag har jobbat en hel del, jag har även fått teorimaterialet för Boeing 737NG (peppen!!) och jag har även inhandlat diverse produkter för att göra bloggen bredare.

*En Playstation 3 står nu och glänser jämte min Xbox 360. Indiespelen dominerar inte riktigt på Playstation Network, men det finns några och ett utav dem har ett supererbjudande i 7 dagar. :)
*Min gamla iMac har fått ersättas utav en ny, fräsch 21,5 tum iMac där jag kör Snow Leopard och även Windows 7 via bootcamp. Med mer prestanda och allt i samma låda så ger det mig åtkomst till fler spel, speciellt flera tunga Windows spel.
*Vi fortsätter på Apple spåret med en iPhone 3G 8GB. AppStore blir större och större för varje dag och en hel del intressanta spel finns att hitta där. Quicken skall självklart få ta del av dessa också.

Bloggen är alltså igång igen och snart närmar sig bloggens födelsedag!
Men jag har inte fått in många bidrag ang. era absoluta indiefavoriter. Kom igen nu! All info finns i detta inlägget, se till nu att vi får en välfylld lista!