SHIFT: Sjukt skiftande världar...

0kommentarer

Som vi alla vet finns det en mängd olika saker på internet. Några är där för nöjes skull och andra där för att stödja våra vardagliga liv. Det finns normala saker och helt galna saker. Idag tänkte jag tipsa om en spelserie som tillhör kategorierna galenskap och nöje.

 SHIFT
I detta spel är du ett försöksobjekt som ska ta dig igenom en värld genom att skifta tyngdlagen. Banorna är uppbyggda som små labyrinter där du ska skifta dig fram för att ta nyklar som låser upp hinder så att du kan skifta dig vidare. Skift skift skift...

SHIFT 2
Uppföljaren tar vid där första spelet slutar och introducerar nu även skiftknappar som ändrar gravitationen åt alla möjliga och omöjliga håll.

SHIFT 3
I trean introduceras världskartan och man ska nu passera rum flera gånger genom att låsa upp hinder i andra rum. Det blir alltså en helt del rännande fram och tillbaka, men grunderna från föregångarna är de samma.

SHIFT 4
Nu är vi framme vid sista delen av SHIFT-serien. Här ska du leta reda på två andra testobjekt och sedan styra alla tre så att du kan trycka ner knappar och liknnade för ta dig vidare igenom världen. Även här dyker världskartan upp igen och det finns många banor att spela igenom.

AltSHiFT

Det finns ett sista spel som är baserat på de fyra första spelen. Världskartan är borta och det är mer rakt på som gäller nu, men det är inte mycket lättare pusslande för det. Nu introduceras skiftkuber som man kan knuffa och dra runt och som om inte det vore nog så förlänger de även de svarta eller vita områdena av banorna. Tråkigt nog har skaparna valt att låsa vissa delar av spelet så att man måste bli medlem i något som kallas I ❤ MOCHI för att spela de delarna.

 

Martin Ternander

Kommentera

Publiceras ej